· 

leren is toepassen

Een van jouw grote krachten is je leergierigheid. 

Wat je leert, neem je op als een spons en pas je ook direct toe.

 

Voorwaarden hiervoor zijn je eigen basisrust en de zaken die worden aangeboden op jouw niveau. Je bent enorm nieuwsgierig en staat vaak op de eerste rij om zaken te observeren en te imiteren.

 

We weten altijd heel snel welk thema er in de klas in de kijker staat. Je komt thuis en gaat op zoek naar de voorwerpen die je leerde kennen, je gebruikt nieuwe woorden waarmee je ons telkens versteld doet staan, je laat zien hoe je leefwereld eruit ziet.

 

Ik herinner me nog levendig het moment dat je scheerschuim ontdekte. Je had in het COT een activiteit gehad waarbij je met scheerschuim mocht experimenteren. Het was even stil boven en dat had eigenlijk al mijn alarmsensoren in gang moeten zetten. Je had de weg naar de badkamer gevonden en met je sterk visueel geheugen de scheerschuim 'teruggevonden'. Ik denk dat je slechts 5 minuten alleen bent geweest maar dat was ruim voldoende geweest om je volledig om te toveren tot een scheerschuimvrouwtje. Je zat compleet onder de scheerschuim en je stond op het punt om je tanden te poetsen. 

 

Elk nieuw thema wordt hier in het weekend herbeleefd: je sorteert ons papier en karton als je leert over het containerpark, je haalt de borstels uit de garage als dit het thema is, groenten uit de koelkast worden op tafel gesorteerd en benoemd, letters verschijnen op je blad,...

Ook als je thuiskomt van een kamp of een activiteit, zien we even de 'leiding' door ons huis passeren, worden activiteiten overgedaan en weerklinken liedjes. 

 

Je herbeleeft en verwerkt de zaken door ze na te bootsen. Toen je klein was, verdween je heel vaak naar je kamer en werd daar de klas nagespeeld. Op die manier wisten we dat je goed in je vel zat.

Nu kijk je enorm op naar mensen en wil je 'leiding' worden. Je bent ambitieus, altijd al geweest.

 

Woensdag had je blijkbaar met juf Sara via whatsapp contact gehad met juf Sabrina. De hele klas had de wondere wereld van whatsapp ontdekt. Je was net op je eigen kamer toen je me zelf een whatsapp stuurde. Ik krijg dan een opeenvolging van letters waarvan jij overtuigd bent dat ik ze kan 'lezen'. 

Heerlijk hoe jij de wereld ontdekt en laat zien wat jij allemaal kan!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0