· 

de T van ik trek mijn plan

Ons gezin leeft in twee snelheden.

Enerzijds onze jongens die elk jaar ouder, zelfstandiger en losgelaten worden en ons meisje dat eeuwig een kleuter zal blijven op mentaal en emotioneel vlak.

Anderzijds ook het ritme van de week waarin we gaan werken en nu nog enkel onze Miel thuis hebben (nu Gust ook op kot gaat dit jaar) en de weekends waarin ons miss op vrijdagavond thuis komt en tot de maandagmorgen in mij kruipt, constant vraagt wat we nu gaan doen, niet kan wachten eigenlijk ons gaan en staan bepaalt.

 

Ook dit weekend was ze in wervelmodus. Ze glunderde, glimlachte en week geen seconde van mij zijde. Een bezoekje aan de markt, een bezoekje aan oma en opa, een DVD bekijken, muziek beluisteren... alles ging in spoedtempo en al uitkijkend naar een volgende activiteit. 'Wat gaan we nu doen' en 'ik kan niet wachten' waren zoals altijd de overheersende mantra's.

 

En dan ben je even aan het strijken, omdat er nu twee valiezen moeten klaar zijn tegen de zondagavond. En dan roept er af en toe een meisje of je al klaar bent. Ik probeer haar te verleiden om bij mij te komen maar daar heeft ze geen zin in. 

 

We hadden 's morgens prei gekocht op de markt en de belofte gemaakt dat we zouden soep maken.

En als je dan elke week naar de kookles gaat, dan kan je toch zelf soep maken?!

 

' Moeke, mag ik prei snijden voor de soep?' weerklinkt het van beneden.

' Topidee meisje!'

 

En dan weerklinkt plots een gil.

'Moeke, dat maakt lawaai!'

 

Ik spurt naar beneden en zie de soepmaker al in actie én een schuldig gezichtje. De soepmaker draait op volle toeren maar blijkbaar zat er enkel prei in de machine. Geen water en dus begon de prei al aan te branden. 

 

Ze zit barstensvol goede bedoelingen, gaat graag over tot actie maar niet alles verloopt altijd volgens het plan. Gelukkig heeft ze een ingebouwde noodknop wanneer ze de situatie niet meer onder controle heeft en dan behoort moeke tot het noodplan.

 

We openen de soepmaker, wassen nog eens de prei, halen de verbrande preirestjes eruit en gieten er snel een liter water bij. Een kwartier later is de soep klaar en gniffelen we samen nog wat na.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Greet Aellemeersch (maandag, 24 september 2018 09:08)

    Dag Frauke, zoals steeds geniet ik ervan te lezen wat er op je blog staat. Je hebt echt een goede pen en kan erg raak verwoorden wat het hebben van een zoon of dochter met extra zorg voor een gezin betekent...Je belicht het ook vanuit haar standpunt, hoe het voor haar, jullie "wervelmeisje" is, en dit alles met oeverloze liefde voor haar �. Heel mooi en pakkend. Groetjes!

  • #2

    Saar (vrijdag, 05 oktober 2018 19:19)

    Marie Meus ❤️