· 

kan het haast zelf niet geloven

Precies een jaar geleden hadden Geert en ik een afspraak bij Patricia in het fantastisch mooie kader van de 'STANDAARD UITGEVERIJ'. 

 

Ik had enkele maanden daarvoor een werkdocument en een eerste hoofdstuk doorgestuurd naar verschillende uitgeverijen. Halverwege juli stond een enthousiast bericht op mijn voicemail: 'kunnen we eens afspreken voor een verkennend gesprek?'.

 

Ik neem voor zulke zaken altijd een supporter mee, omdat ik weet dat ik dit alleen niet kan.

 

Het verkennend gesprek werd een gesprek van een hele namiddag met een kort intermezzo van een vals brandalarm. Er was een klik, dat was duidelijk. Uiteraard is er meer dan dit nodig om effectief een JA te krijgen van een uitgeverij.

In de komende maand werd het voorstel voorgelegd aan collega's redacteurs en aan de commerciële cel. Het verlossende telefoontje eind september waarin ik een GO kreeg van de uitgeverij deed me even zweven.

 

En kijk, een jaar later is deze droom meer dan ooit werkelijkheid geworden. Een jaar later ligt het boek effectief in de boekenhandel. Een jaar later vindt dit boek ondanks de lock-down en Corona-maatregelen toch de weg naar de lezers. 

 

Ik krijg regelmatig een lief en bemoedigend bericht van een lezer. Soms van gekenden maar nog vaker van onbekenden. Mensen die de weg naar het boek gevonden hebben, die erdoor getroffen werden en die me dit laten weten. Dit doet me zo'n deugd en sterkt me in de gedachte dat dit boek meer dan ooit nodig is.

Voor zorggezinnen zelf, voor hun netwerk maar zeker voor professionelen om even in onze schoenen te komen staan.

 

Dank je wel aan iedereen die ook in deze droom durfde geloven!

Dank je wel aan iedereen die dit boek leest!

Dank je wel aan iedereen die dit aanprijst aan anderen! 

 

En voor iedereen die op dit moment om het boek in huis te halen: loop naar de plaatselijke boekhandel of https://www.bol.com/nl/p/zorgenmeisje/9200000124634688/?bltgh=pz5DxcL8KGeQEKq-7QpNXw.1_4.5.ProductImage

 

Doen hé!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0