lang gekoesterde droom

lang gekoesterde droom · 29. maart 2022
November 2019: in het Sportpaleis konden we nog maar eens genieten van een overvolle muzikale avond met één van mijn Helden en zijn Ideale mannen. Ik weet nog dat ik tranen in mijn ogen kreeg toen het gordijn het koor te voorschijn toverde. Bij de eerste tonen voelde je hoe de rillingen door de zaal zich verspreidden. Niet alleen de hoeveelheid zangers maar vooral hun prachtige gezangen waren indrukwekkend. Op zo'n momenten geniet ik met volle teugen en ben ik stiekem wel jaloers: 'waarom sta...
lang gekoesterde droom · 14. augustus 2020
Precies een jaar geleden hadden Geert en ik een afspraak bij Patricia in het fantastisch mooie kader van de 'STANDAARD UITGEVERIJ'. Ik had enkele maanden daarvoor een werkdocument en een eerste hoofdstuk doorgestuurd naar verschillende uitgeverijen. Halverwege juli stond een enthousiast bericht op mijn voicemail: 'kunnen we eens afspreken voor een verkennend gesprek?'. Ik neem voor zulke zaken altijd een supporter mee, omdat ik weet dat ik dit alleen niet kan. Het verkennend gesprek werd een...
lang gekoesterde droom · 10. mei 2020
Wat af en toe kwam piepen als een ver-van-mijn-bed-droom is dankzij vele supporters, de juiste mensen op het juiste moment en het blijven erin geloven dan toch werkelijkheid geworden. MIJN boek met ONS verhaal. Het verhaal voor zorggezinnen, hun netwerk én hulpverleners. Voor iedereen die even in 'onze' schoenen durft komen te staan.
lang gekoesterde droom · 27. september 2019
Als kind droomde ik ervan om kinderboeken te schrijven. Dit vooral omdat ik zo opkijk naar mensen die met hun pen niet alleen kunnen schrijven maar ook kunnen de mooiste illustraties op papier te zetten. Het begon eigenlijk met het schrijven van mails naar vrienden en familie op cruciale momenten in Marie haar leven. Beslissingen die we namen, overlegmomenten die we wilden delen, noden die we voelden... stuurden we telkens via mail naar die mensen die dicht rond ons staan. Op momenten waarop ik...
lang gekoesterde droom · 14. april 2019
Ons miss heeft het natuurtalent om in harten te gaan wonen en die dan volledig te veroveren. Als je dan het geluk hebt om een super-lieverd te hebben die om de hoek woont, dan komen dromen uit! Vanavond belde R. aan met een heerlijke verrassing voor ons meisje. Hij heeft een mobilhome die hij nodig heeft voor zijn werk. Hij had al eens stiekem gepolst of we binnenkort een vrij weekend hebben. Vanavond nam hij Marie mee voor een 'wandelingetje' en troonde haar mee naar zijn mobilhome. Hij liet...
lang gekoesterde droom · 16. februari 2019
Ik koester al jaren de droom om een eigen boek te schrijven. Een boek over ons zorggezin. Een boek over wat het met je doet als blijkt dat je ouder bent van een zorgenkind. Een boek over de kleine details die voor ons van wereldgroot belang zijn. Een boek over reacties die je vleugels geven of net de grond van onder je voeten laat wegzakken. Een boek over kleine geluksmomenten die van onschatbare waarde zijn. Een boek over heerlijk grappige momenten en uitspraken. Dat boek wil ik niet enkel...
lang gekoesterde droom · 20. september 2018
Het zit al jaren te borrelen, te groeien en te bloeien... Soms heel stil in mijn gedachten, soms ook voorzichtjes uitgesproken... Ooit schrijf ik een boek! Een boek over 'wat het doet met je als je een zorggezin wordt'. Het moet een inspirerend boek worden voor anderen, een eerlijk maar uiteindelijk ook wel hoopvol verhaal. Ergens droom ik ervan om de ambassadrice te worden van zorggezinnen. Ik heb geen politieke ambities, wil me niet binden aan kleuren, partijen en programma's die je ook moet...
lang gekoesterde droom · 28. mei 2018
Ik ben sinds gisteren terug thuis van de meest waanzinnige reis ever! Wat een reis, wat een avontuur, wat een persoonlijke overwinning! Met twee vriendinnen samen 16 dagen genoten, gekoesterd, beleefd, gelachen, gegierd, gepraat, grenzen overwonnen,... Even compleet uit mijn comfortzone en onze realiteit. Ook voor ons gezin was het een heuse overwinning. Ons meisje dat geen seconde van mijn zijde wijkt, heeft mij 16 dagen kunnen missen. Ze leerde dat ze ook zonder mij haar vrouwtje kan staan,...
lang gekoesterde droom · 11. mei 2018
En dan is het 11 mei 2018! Een jaar hebben we gedroomd, gedacht, gepland en gekoesterd... En nu breekt de dag aan dat we effectief het vliegtuig op stappen en vertrekken naar het andere eind van de wereld. Ik kan het moeilijk vatten... Tijdens de workshops Magenta pleit ik telkens voor me-time, voor zelfzorg,... maar ik moet bekennen dat ik zelf een hele slechte leerling ben op dat vlak. Ik vind mezelf niet zo belangrijk en plan zelden zaken voor mezelf in. Maar nu ga ik wel een tijd van...
lang gekoesterde droom · 13. april 2018
Ik heb een heel goede vriendin Mieke die een paar jaar geleden met haar gezin een jaar in Australië heeft gewoond. Ik heb in dat jaar niet de kans gegrepen om haar te bezoeken. Mieke wordt 40 dit jaar en wil voor haar verjaardag terug naar Australië, samen met twee vriendinnen. Vorig jaar stelde Mieke me de vraag of ik één van die uitverkoren vriendinnen wil zijn. Ik voelde me enorm vereerd en besefte ook dat dit once-in-a-lifetime ervaring wordt! Natuurlijk zei ik ja! Sofie, Mieke en ik...

Meer weergeven