Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook.

Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot vorig jaar niet door mij in werd geloofd.

Autoritten waren voor ons gezin altijd de hel. Ons miss haat het om lang in de auto te zitten en uit haar ongenoegen ongenuanceerd en al brullend. Uren hebben wij alles geprobeerd om haar af te leiden: DVD, spelletjes, cadeautjes, liedjes, … maar niets hielp. ‘Ik wil nu camping’ weerklonk 7u aan een stuk en haar onmacht werd na elke bocht een stuk luider. Chapeau aan mijn jongens die haar op die momenten niet uit de auto hebben geduwd.

Niet de verveling was haar grootste probleem, wel het feit dat ze geen ‘controle’ had hoe lang we nog onderweg zouden zijn. Het probleem werd een heel stuk kleiner op het moment dat ik een lange strook papier nam en daarop verschillende tekeningen opmaakte. Om de zoveel tijd of kilometers (hing van onze trip af) mocht ze een tekening afknippen. Op die manier kon ze visueel volgen dat de rit effectief inkortte en gaf dit haar de voorspelbaarheid die ze nodig had.

Heel lang wou ik dit idee op de markt brengen. Maar mijn tekentalent is gelimiteerd en lang was ik ervan overtuigd dat dit concept te eenvoudig was.

Het was Hanne Luyten die met haar boterhamdoos briefjes me het duwtje gaf om mijn droom effectief waar te maken. Ik nam contact met Evelien Rahm (Balou ontwerp) die mijn idee omzette in prachtige tekeningen. Theys Printing ging helemaal mee met het concept en drukte de onderwegstrook zoals ik ze in gedachten had.

De onderwegstrook bestaat uit 9 kaartjes die je telkens kan afscheuren. Aan de voorkant staat een vrolijk vriendje van Marjet, aan de achterkant een leuke opdracht die even de tijd wat sneller doet gaan. Je deelt zelf de rit op in blokken en per blok mag er een kaartje worden afgescheurd. Op die manier zien kinderen ook effectief dat de rit korter wordt.

Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dag van de zorgouder

Twee jaar geleden werd 1 juni uitgeroepen tot dag van de zorgouder. Een dag waarop er extra aandacht komt voor...

Lees meer

wandelmaatje

Deze vrolijke viervoeter woont nu bijna een jaar bij ons. Het is bij momenten een ongeleid projectiel, een brokje energie...

Lees meer

Dansen in de regen

Ik luister de laatste tijd veel naar podcasts. Tijdens het wandelen met de hond laat ik me graag voeden met...

Lees meer

Wereldautismedag

Marie, niet jouw verstandelijke beperking maar wel jouw autisme is voor ons allen de grootste uitdaging. De onrust in je...

Lees meer

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke