Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat dan van nul naar honderd in een vingerknip.

Het is telkens klikken van een eigen tempo naar het turboversnelling. Hoog waarschijnlijk speelt mijn toenemende leeftijd hier ook een rol in .

Het start al bij het instappen in de auto. Mijn gsm wordt overgenomen en spotify speelt in een hels tempo haar muziek. Geen tijd om om liedjes uit te luisteren, een playlist wordt in een rotvaart overlopen.

Ze vertelt honderduit waarbij ik snel moet schakelen om de context van haar verhaal te begrijpen. Namen, plaatsen, momenten en activiteiten volgen mekaar op. Mijn hersenen gaan over naar hyperfocus om telkens van het ene verhaal naar het andere te schakelen. Ze verwacht van mij ook telkens dat ik haar verhaal kan aanvullen en/of corrigeren.

Tijdens de rit zoekt ze voor elke vraag waar ik geen antwoord telefonische bijstand bij haar papa en haar broers. Voor ik nog iets kan zeggen hangt ze al aan de lijn.

Thuisgekomen vliegt ze de woonkamer binnen en alles wat er vorige week nog niet lag, wordt onder de loep genomen. Omslagen worden opengescheurd, eventuele pakjes gaan open en alles in de woonkamer wordt gecheckt. Bij alles wat ze niet herkent stelt ze een vraag. Aangezien ze door de woonkamer wervelt, kan ik haar vragen niet bijhouden.

Het worden opnieuw dagen vol vragen, verhalen en ‘moeke’ weerklinkt in overvloed. Ze klikt haar als een magneetje aan mij en vraagt elke seconde mijn aandacht. Vragen moeten instant beantwoord worden, problemen direct opgelost. Ik hol haar achterna, ik doe mijn best om haar gedachten te volgen en sta paraat als ze me nodig heeft (altijd dus)

Lieve Marie, ik geniet enorm van je levenslust en enthousiasme. Je zorgt ervoor dat ik het beste van mezelf moet geven en dat ik op een bepaalde manier eeuwig jong blijf.

Maar mag ik morgen aub uitslapen?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wereldautismedag

Marie, niet jouw verstandelijke beperking maar wel jouw autisme is voor ons allen de grootste uitdaging. De onrust in je...

Lees meer

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Daar gaat ze

Ze is net terug van kamp en we vullen opnieuw een valies. Dit keer niet om op reis of kamp...

Lees meer

Vakantie

De boeken gaan hier eindelijk toe. Cursussen zijn bijgewerkt, de planning voor het volgende academiejaar opgemaakt. En dan is het...

Lees meer

Stroomversnelling

De laatste maanden waren hier een opeenvolging van wikken en wegen, in overleg gaan en knopen doorhakken. Ons Marie wordt...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke