Magentaproject

In de lente van 2012 nodigde Inge, mijn zielsvriendin, me uit om samen de workshops van Magenta te volgen. Ik had nog nooit van Magenta gehoord maar de inhoud sprak me enorm aan: zorg-werk-leven balans voor ouders van een zorgenkind.. Inge nam mij mee op sleeptouw, ik ben niet zo dapper als het over onbekende zaken gaat, en samen volgden we 4 workshops, gebracht en bedacht door Noor Seghers. 

Noor heeft zelf een zorgenmeisje én is de zus van een zorgenbroer, ervaring op overschot dus. Juist vanuit haar eigen ervaren wat het is om in een zorgengezin overeind te blijven, keuzes te maken en op zoek te gaan naar zaken die je kan dumpen, doorgeven en doen… kwam alles zo keihard binnen. Noor kende als geen ander onze “kleine” bezorgheden, onze drempels en onze valkuilen… en juist vanuit die (h)erkenning kwam ik telkens geïnspireerd thuis. Dikke dank je wel Noor én Inge!

Op het einde van de 4-delige workshop, stelde Noor ons de vraag of er ouders waren die die workshops als vrijwillig(st)ers willen geven aan andere zorgouders. Mijn hart sprong op, die kans wou ik dan ook niet laten liggen! Ik heb de kans gekregen en heb ze ook met beide handen aangenomen.

Telkens ik terug kom van een avond ‘Magenta’ ben ik weer volledig opgeladen, blij weer nieuwe mensen te hebben leren kennen, mensen een waaier van handvaten aan te bieden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Daar gaat ze

Ze is net terug van kamp en we vullen opnieuw een valies. Dit keer niet om op reis of kamp...

Lees meer

Vakantie

De boeken gaan hier eindelijk toe. Cursussen zijn bijgewerkt, de planning voor het volgende academiejaar opgemaakt. En dan is het...

Lees meer

Stroomversnelling

De laatste maanden waren hier een opeenvolging van wikken en wegen, in overleg gaan en knopen doorhakken. Ons Marie wordt...

Lees meer

Wasko

Jaren naar uitgekeken en dan is het eindelijk zo ver. Onze papa was lang geen voorstander maar het laatste jaar...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke