· 

boekendroom

Als kind droomde ik ervan om kinderboeken te schrijven. Dit vooral omdat ik zo opkijk naar mensen die met hun pen niet alleen kunnen schrijven maar ook kunnen de mooiste illustraties op papier te zetten.

 

Het begon eigenlijk met het schrijven van mails naar vrienden en familie op cruciale momenten in Marie haar leven. Beslissingen die we namen, overlegmomenten die we wilden delen, noden die we voelden... stuurden we telkens via mail naar die mensen die dicht rond ons staan. 

 

Op momenten waarop ik keihard werd geconfronteerd met onrechtvaardigheid en absurde wetgeving of wanneer ik de nood voelde om de buitengewone wereld in een positief spotlicht te plaasten, kroop ik ook regelmatig in de pen. Open brieven werden opgepikt en blijkbaar uitgebreider gelezen dan oorsponkelijk gehoopt.

 

Mijn blog werd mijn eerste stap in het schrijven, dit na enkele duwtjes door de juiste mensen.

Anekdotes, muizenissen of mooie momenten werden uitgeschreven en blijkbaar ook wel positief onthaald door de lezers. Dit smaakte duidelijk naar meer.

 

Ik kon een goed jaar terugvallen op de kennis van iemand uit de uitgeverij wereld. Zij zette me aan om na te denken over welk publiek ik wilde bereiken, welke boodschap ik wilde uitbrengen en welke kanalen ik kon gebruiken om op zoek te gaan naar een uitgever. Een werkdocument kreeg vorm en werd samen met een eerste manuscript verstuurd naar verschillende adressen.

 

En dan kreeg ik in juli opeens een heel enthousiaste dame aan de telefoon. Mijn manuscript was blijkbaar tot bij haar geraakt en had haar geprikkeld. We maakten een afspraak voor een eerste gesprek.

Omdat ik op zo'n momenten graag een supporter mee heb, vroeg ik een goede vriend om mij op 14 augustus te vergezellen. We werden heel warm ontvangen in de prachtige kantoren van de Standaard Uitgeverij. Een uitgebreid gesprek wakkerde de goesting aan beide kanten aan. De dame geloofde in de slaagkansen van 'mijn boek' en zou het voorleggen aan andere collega's en de sales.

We kwamen buiten in pure euforie en klonken stiekem op dit eerste succesje.

 

Twee weken later kreeg ik het verlossende telefoontje: 'het is een GO!'. 

 

Ondertussen had ik ook al contact gehad met Gezin en Handicap om vanuit hun organisatie een platform te vinden om het boek te promoten. Gisteren kwamen we samen met de drie partijen en de droom werd omgezet in heel concrete plannen. 

 

Het boek komt uit in mei 2020! 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Mieke br (vrijdag, 27 september 2019 13:33)

  Krijg hier kippenvel van...zo ontzettend blij voor jou ! Xxx

 • #2

  Sofie (vrijdag, 27 september 2019 16:21)

  Fantastisch nieuws!!

 • #3

  Tom (vrijdag, 27 september 2019 19:05)

  We kijken er naar uit!

 • #4

  Aline (zaterdag, 28 september 2019 06:00)

  Super! Wat leuk voor je!

 • #5

  Ruth (zaterdag, 28 september 2019 23:37)

  Dit is geweldege hoor voor je hoor zeg

 • #6

  Tineke (zondag, 29 september 2019 10:10)

  Wat knap van je!! Follow your dreams...big ones and small ones! Dat leren wij allemaal van je. Proficiat!

 • #7

  anna berg (woensdag, 11 december 2019 16:05)

  O wauw. Dromen kunnen dus waar worden.