Magentaproject

In de lente van 2012 nodigde Inge, mijn zielsvriendin, me uit om samen de workshops van Magenta te volgen. Ik had nog nooit van Magenta gehoord maar de inhoud sprak me enorm aan: zorg-werk-leven balans voor ouders van een zorgenkind.. Inge nam mij mee op sleeptouw, ik ben niet zo dapper als het over onbekende zaken gaat, en samen volgden we 4 workshops, gebracht en bedacht door Noor Seghers. 

Noor heeft zelf een zorgenmeisje én is de zus van een zorgenbroer, ervaring op overschot dus. Juist vanuit haar eigen ervaren wat het is om in een zorgengezin overeind te blijven, keuzes te maken en op zoek te gaan naar zaken die je kan dumpen, doorgeven en doen… kwam alles zo keihard binnen. Noor kende als geen ander onze “kleine” bezorgheden, onze drempels en onze valkuilen… en juist vanuit die (h)erkenning kwam ik telkens geïnspireerd thuis. Dikke dank je wel Noor én Inge!

Op het einde van de 4-delige workshop, stelde Noor ons de vraag of er ouders waren die die workshops als vrijwillig(st)ers willen geven aan andere zorgouders. Mijn hart sprong op, die kans wou ik dan ook niet laten liggen! Ik heb de kans gekregen en heb ze ook met beide handen aangenomen.

Telkens ik terug kom van een avond ‘Magenta’ ben ik weer volledig opgeladen, blij weer nieuwe mensen te hebben leren kennen, mensen een waaier van handvaten aan te bieden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dag van de zorgouder

Twee jaar geleden werd 1 juni uitgeroepen tot dag van de zorgouder. Een dag waarop er extra aandacht komt voor...

Lees meer

wandelmaatje

Deze vrolijke viervoeter woont nu bijna een jaar bij ons. Het is bij momenten een ongeleid projectiel, een brokje energie...

Lees meer

Dansen in de regen

Ik luister de laatste tijd veel naar podcasts. Tijdens het wandelen met de hond laat ik me graag voeden met...

Lees meer

Wereldautismedag

Marie, niet jouw verstandelijke beperking maar wel jouw autisme is voor ons allen de grootste uitdaging. De onrust in je...

Lees meer

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke