· 

Magentaproject

In de lente van 2012 nodigde Inge, mijn zielsvriendin, me uit om samen de workshops van Magenta te volgen. Ik had nog nooit van Magenta gehoord maar de inhoud sprak me enorm aan: zorg-werk-leven balans voor ouders van een zorgenkind.. Inge nam mij mee op sleeptouw, ik ben niet zo dapper als het over onbekende zaken gaat, en samen volgden we 4 workshops, gebracht en bedacht door Noor Seghers. 

Noor heeft zelf een zorgenmeisje én is de zus van een zorgenbroer, ervaring op overschot dus. Juist vanuit haar eigen ervaren wat het is om in een zorgengezin overeind te blijven, keuzes te maken en op zoek te gaan naar zaken die je kan dumpen, doorgeven en doen... kwam alles zo keihard binnen. Noor kende als geen ander onze "kleine" bezorgheden, onze drempels en onze valkuilen... en juist vanuit die (h)erkenning kwam ik telkens geïnspireerd thuis. Dikke dank je wel Noor én Inge!

 

Op het einde van de 4-delige workshop, stelde Noor ons de vraag of er ouders waren die die workshops als vrijwillig(st)ers willen geven aan andere zorgouders. Mijn hart sprong op, die kans wou ik dan ook niet laten liggen! Ik heb de kans gekregen en heb ze ook met beide handen aangenomen.

 

Telkens ik terug kom van een avond 'Magenta' ben ik weer volledig opgeladen, blij weer nieuwe mensen te hebben leren kennen, mensen een waaier van handvaten aan te bieden...

 

Magenta

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  nathalie (woensdag, 31 januari 2018 09:18)

  Frauke, Magenta is zo bijzonder ! Je doe dit zo bevlogen en maakt voor mensen het verschil door jouw levens en andere inzichten door te geven.

 • #2

  hanne (woensdag, 31 januari 2018 09:38)

  super!

 • #3

  Ellen (woensdag, 31 januari 2018 10:58)

  Zoen! Voor jou! Om wie je bent. En wat je doet.
  Je bent bijzonder, weet je dat?

 • #4

  lindsay (woensdag, 31 januari 2018 14:02)

  oh kom je eens naar gent met Magenta, wil je ook wel eens horen vertellen!!