· 

valse start

Vandaag vertek je naar de Lovie voor twee weken omdat wij gaan skiën met onze jongens.

 

Sinds gisteren voel ik je zinderen, ik zinder solidair mee. Je zegt me wel 100 keer: ' moeke, je bent de liefste van de hele wereld'. Je vraagt een aantal keer wat je morgen gaat doen. Ik steek je in bed en je vraagt me een laatste keer of ik je kom halen volgende week vrijdag. Ik antwoord je dat je in de Lovie blijft, je glundert en twijfelt terzelfder tijd. Ik blijf dapper en geef je een dikke zoen.

 

Vanmorgen sprong je vol levenslust je bed uit. Je kan niet wachten tot oma en opa je komen halen om je naar de Lovie te voeren. Je valies zit barstensvol, een hele lading kleren voor 11 dagen.

Je glundert en fonkelt als de bel gaat. Je zwaait nog een laatste keer en glimlacht op de achterbank.

Dat ging vlot, denk ik en ik ga over tot de orde van de dag.

 

Maar dan krijg ik opeens een telefoontje van jou: 'Moeke, je ben mijn broeken vegeet.' Er klinkt paniek in je stem, je bent aan het wankelen.

Oma neemt even de telefoon over en beaamt dat ik er in geslaagd ben om maar één broek in jouw valies te steken. De andere hangen inderdaad hier aan het wasrek te blinken.

Ik beloof je ze te brengen, jij zegt: ' oké, tot straks' en gooit de telefoon dicht.

 

Ik kan mezelf voor mijn kop slaan, ik heb het weer eens verknald. Ze was zo zelfverzekerd vertrokken en die broeken zorgen nu voor onnodige stress.

 

Ik bel naar haar leefgroepje en krijg Regine aan de lijn. Ze heeft Marie opgevangen, haar verteld dat de broeken in orde komen maar dat ik vandaag niet meer kan langskomen. Ze stelt mij gerust en garandeert me ook dat het wel zal lukken dit weekend, dat Marie het ziet zitten.

 

Ik kan via messenger regelen dat ik de broeken vanavond bij juf Gudrun mag binnenbrengen, dat bespaart mij een heuse trip naar Poperinge.

Ze stelt mij bovendien gerust: 'ik zag Marie daarnet, en ze had een broek aan'. Heerlijk, die kracht van humor!

 

Lap, daar gaat mijn dapper zijn voor vandaag. Het vreselijke schuldgevoelbeest komt knagen en bijt zich stevig vast.

 

Ik denk dat ik mijn joker inzet voor vandaag... ik vrees dat ik met een 'kwartiertje treuren' niet toekom.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Isabel (maandag, 05 februari 2018 11:46)

  Frauke je doet het goed je bent een topmama.En dit weet je best maar je moet jezelf ook even de tijd geven om dingen te leren anders vasthouden.Jou verhaal is een flashback naar de eerste keer dat ctje een weekend in de kindervriend bleef en dan nog wel omdat wij naar een feestje moesten (alle wie doet dat nu als moeder je kind achterlaten voor je eigen plezier) ik heb me die eerste week ziek gevoelt van schuldgevoel en op da feestje heb ik me echt niet gejeund en ik dacht enkel maar moet ik daarom mijn kind wegdoen in het weekend .Maar ik geef toe het was wel eens zalig om zondagmorgen niet om 5 u op te moeten en gewoon even te kunnen blijven liggen ook al miste ik langs de andere kant het lawaai in ons huis.Ondertussen zijn we heeeeel veel jaren verder (meer dan 10) en nog steeds voelt elk weekend hem achterlaten een beetje aan als een schuldgevoel.maar het duurt hoogstens een paar minuten.Als je dan denkt aan het feit dat ze in de leefgroep alle tijd hebben om alle aandacht aan je kind te geven en als je weet dat het er in het weekend beetje rustiger is dan in de week en ze dan nog een stukje meer aandacht kunnen geven dan weet je dat je goed hebt gedaan. GUN jezelf en jullie die fijne vakantie die voor de deur staat ik ben er zeker van dat Marie er zich goed zal amuseren .En ik hoorde gisteren al van Elke dat ze de maandag van de krokus een echt FROZEN feestje hebben dat ze een personage uit de film hebben ingehuurd om even te komen mee feesten.Ja ik hoor je al denken wat zou ik graag een vlieg zijn �Geloof me meid je doet het goed heel prima en je bent een topmama daar mag je nooit aan gaan twijfelen.
  En voor vandaag drink een extra bakkie troost knuffel je jongens en je ventje dubbel zo hard en weet alles komt goed .

 • #2

  wervelkind (maandag, 05 februari 2018 12:33)

  dank je wel Isabelle! Marie is zot van Frozen, dus dat wordt alvast een topdagje!

 • #3

  gudrun (woensdag, 07 februari 2018)

  Met heel veel plezier gedaan!!!

 • #4

  Mieke (vrijdag, 09 februari 2018 18:51)

  Ik kijk al uit naar je boek. Zal ik ongetwijfeld in één keer uitlezen.
  Echte, mooie woorden, zinnen, die raken,... een beeld dat bijblijft.
  Ik wens je voor de week die komt, met woorden van Bert Schierbeek: "Dat je je met zorgeloosheid kan omringen en dat dat je ruimte is..."