Ontplofte me-time

En dan is het 11 mei 2018!

Een jaar hebben we gedroomd, gedacht, gepland en gekoesterd…  En nu breekt de dag aan dat we effectief het vliegtuig op stappen en vertrekken naar het andere eind van de wereld.

Ik kan het moeilijk vatten… 

Tijdens de workshops Magenta pleit ik telkens voor me-time, voor zelfzorg,… maar ik moet bekennen dat ik zelf een hele slechte leerling ben op dat vlak. Ik vind mezelf niet zo belangrijk en plan zelden zaken voor mezelf in. Maar nu ga ik wel een tijd van ‘ontplofte me-time’ tegemoet!

Het wordt een hele ervaring op vele vlakken. Ik ben nog nooit zo lang gescheiden geweest van mijn gezin, van mijn man, van mijn kinderen… Ik ben nog nooit zo ver op reis geweest. Ik heb nog nooit verlof genomen zomaar eventjes voor mezelf.

Maar ik heb vele supporters rond mij die me dit compleet gunnen, die lieve kaartjes en sms-en sturen om mij het allerbeste te wensen. En mij vooral de boodschap te geven: geniet ervan! 

Ik ga er echt van genieten, ik besef dat dit een unieke ervaring zal worden en dat ik hier de energie zal uithalen om nog vele jaren op te teren.

Ik stap morgen met een heel klein hartje op het vliegtuig… Ik voel het schuldgevoel nu al groeien, ik besef dat het afscheid me zwaar zal liggen. Ik stap vooral ook met heel veel goesting op dat vliegtuig want ik weet dat ik met Mieke en Sofie de reis van mijn leven zal maken.

Dankbaar omdat mijn man me deze reis gunt, omdat mijn jongens mij stimuleren om deze ervaring voor mezelf mee te maken, omdat vrienden en familie me langs alle kanten steunen, omdat ik weet dat ons meisje door haar papa en de lieve zorgen in de Lovie die weken zal overbruggen. 

Het wordt een hele ervaring ook voor mij en haar. Ik zal ze even letterlijk moeten loslaten, zij zal ook leren om even van mij los te komen. Ik neem het liedje: ‘als ze lacht’ mee en gaf ook haar de tip om ons lijflied te beluisteren als ze me mist.

Ze glimlacht, geeft me een knuffel en zegt: ‘gaat lukken moeke’.

Met deze moedige woorden stap ik morgen gezwind het vliegtuig in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dag van de zorgouder

Twee jaar geleden werd 1 juni uitgeroepen tot dag van de zorgouder. Een dag waarop er extra aandacht komt voor...

Lees meer

wandelmaatje

Deze vrolijke viervoeter woont nu bijna een jaar bij ons. Het is bij momenten een ongeleid projectiel, een brokje energie...

Lees meer

Dansen in de regen

Ik luister de laatste tijd veel naar podcasts. Tijdens het wandelen met de hond laat ik me graag voeden met...

Lees meer

Wereldautismedag

Marie, niet jouw verstandelijke beperking maar wel jouw autisme is voor ons allen de grootste uitdaging. De onrust in je...

Lees meer

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke