· 

wat wil een mens nog meer...

Toen we gisteren in bed kropen, was het met een grote glimlach én één groot besluit: wat loopt ons miss zalig rond de laatste maanden! Ze is zo vrolijk, zo heerlijk echt haar zelve en glundert de hele dag.

 

Ze heeft een heel goede vakantie achter de rug en wij dus ook. Eentje met een kort reisje op haar maat met moeke en papa, met een scoutskamp en een Jombakamp en met weken in de leefgroep waar ze kon genieten, verwend werd en haar structuur terug kon vinden.

 

Ze kreeg in haar leefgroep een nieuwe kamer. Ze sliep drie jaar op de bovenverdieping waar de gang is met alle slaapkamers naast mekaar. Ze verhuisde naar een kamer op de benedenverdieping, een vroegere studio met eigen sanitair (en keukentje dat om heel begrijpbare redenen op slot is). Ze heeft haar eigen plekje om haar jas op te hangen waardoor ze niet meer in de vestiaire waar alle kastjes van de andere bewoners staan. Ze heeft veel minder interacties waardoor ze ook minder het gevoel heeft dat ze iets fout gedaan heeft als ze een opmerking krijgt en ook minder de verleiding om anderen terecht te wijzen als er iets 'fout' loopt.

 

Ze mag nu wat langer slapen en gaat met de tweede groep (pas om 9u20) naar school met de fiets. Ook op die manier heeft ze ook tijdens het fietsritje en op school minder kans op interacties. Ze mag ook langs de deur dicht bij haar kamer naar buiten en hoeft niet langer langs de voordeur waar iedereen voorbij moet. Er ligt zo net geen rode loper voor haar uitgespreid...

 

Op school werken ze nu met een schoolagenda waar haar programma wordt gevisualiseerd. Het weekschema van de leefgroep kan ze ook volgen op haar eigen tabletje en ook wij vullen het programma van thuis en de personen die haar voeren of halen aan in een agenda. We doen met zijn allen ons best om alles zo tastbaar mogelijk te maken. Marie weet heel vaak hoe haar programma eruit ziet maar het kunnen zien, herbekijken en controleren biedt haar rust.

 

En die rust zorgt ervoor dat ze glimwormt, omkan met een neen, ze ratelt en tatert en ons met haar heerlijke versprekingen immens vrolijk maakt.

 

En wij... wij gniffelen en beseffen dat we van elk moment moeten genieten! En dat doen we ook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ellen (zaterdag, 22 september 2018 23:32)


    Zoveel bewondering voor Marie en haar knappe gezin. Stuk voor stuk toppers!

  • #2

    Saar (zondag, 23 september 2018 09:01)

    Zo leuk om lezen, dat jullie er allemaal samen voor zorgen dat Marie zich goed voelt! mooi xxx