dag van de zorg

Vandaag is het voor de achtste keer 'Dag van de Zorg'. Een dag waarop je achter de schermen van organisaties uit de zorg- en welzijnssector een kijkje kan nemen. Dit initiatief zet de wereld en het belang van de zorgsector in een mooi daglicht. Een dag waarop de waarde van deze sectoren eens extra belicht worden. Je kan je laten onderdompelen in de wereld van de Zorg, de wereld van doelgroepen waarmee je zelf niet spontaan mee in contact komt.

De zorgsector is een zeer waardevolle sector. Je kan er niets anders dan werken met hart en ziel en er elke dag het beste van jezelf geven. Voor de grote verloning moet je het niet doen, maar een welgemeende 'dank-je-wel', een grote glimlach bij je terugzien of een veelzeggende blik zijn van onbetaalbare waarde.


Als zorggezin zijn we enorm dankbaar voor al die mensen die zich professioneel inzetten voor ons zorgen meisje. Deze mensen zijn voor ons echte helden! Zij zorgen ervoor dat wij onze zorg kunnen delen en het zo voor iedereen van ons gezin haalbaar maken. Het is meer dan terecht dat die mensen en hun organisaties extra aandacht krijgen, vanuit een positieve insteek en om hun maatschappelijk belang in de kijker te zetten.

Zorggezinnen dragen ook elke dag zorg voor hun zorgenkind. Als ouder krijg je er een levenstaak bij die je ook met hart en ziel opneemt. Naast je job, je daginvulling, je eigen leven, je gezin,... krijg je de opdracht om levenslang de houvast, het verlengstuk en tolk van je kind te zijn en te blijven. Je doet dit voor je kind, omdat kinderen nu eenmaal diep in je hart komen wonen.

We zetten dan ook graag onze eigen deuren open... Voor ons is het elke dag 'Dag van de Zorg' en we verwelkomen graag mensen die even de moed hebben om in onze leefwereld te stappen. We maken graag de tijd voor een gesprekje, dat doet op zich al wonderen. Iemand die oprecht vraagt: 'hoe gaat het met je?' en dan ook de tijd neemt om echt te luisteren. Iemand die erkenning geeft voor je situatie die bij momenten eerder jongleren is met tijd, afspraken en de aandacht delen tussen de andere kinderen. Iemand die oren heeft naar je muizenissen maar ook heerlijk mee kan genieten van de kleine gelukjes die je vleugels geven. Ons meisje zal jou op haar heerlijke eigen manier met open armen ontvangen en je onderdompelen in haar wereld. 
Zorggezinnen hebben de kunst geleerd om dankbaar te zijn voor kleine dingen. Kleine dingen die voor hen een onschatbare waarde hebben. Jouw luisterend oor en schouderklopje lijkt voor jou misschien een detail, voor ons vaak net dat wat we die dag nodig hebben....

Reactie schrijven

Commentaren: 0