· 

beperking

Deze vraag komt af en toe terug...

 

Ook vandaag toen ze thuis kwam van het zwemmen. We hadden een voordelig tarief gekregen en een gratis zwembeurt als begeleider 'omdat ze een beperking heeft'.

Moeke, wat is een beperking?...

 

Het duurt even voordat ik even op plooi val. Ik wil er voor haar geen doekjes omwinden maar het ook niet zwaarder maken dan het is.

 

Een beperking meisje, dat betekent dat jij  'anders bent geboren', dat jij een aantal dingen zelf kan maar vele dingen het liefst van al samen doet en... dat we jou ongelooflijk graag zien!

 

Er verschijnt een grote glimlach en er volgt een dikke knuffel. 

 

Raadsel voor haar opgelost... hoe eenvoudig kan het soms zijn. 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Saar (zondag, 17 maart 2019 21:59)

  ❤️
  Hans zei ook daarnet na het optreden: zowel M. als K. kunnen af en toe kirren van plezier... waardoor je zelf instant gelukkig wordt. X

 • #2

  Frauke Cosaert (zondag, 17 maart 2019 22:15)

  Saar,
  Ik genoot ook nog het meest van hun oprechte plezier en ontwapende reacties!

 • #3

  Adins Delphine (woensdag, 01 juli 2020 12:50)

  Frauke,
  Proficiat en dank voor je prachtige boek !
  Wij bewandelen ook een speciaal pad met onze zoon van 12 jaar oud.
  Al lezend ervaarde ik herkenning ... waardoor ik even kon 'landen' in je verhaal. Ondanks alle vraagtekens waar we mee zitten, hou ik er steeds de moed in en vecht ik ijverig. Je boek bevestigde me nogmaals dat het het allemaal meer dan waard is.
  Oprechte dank daarvoor !
  Proficiat ook aan Marie ... want die is binnenkort jarig, hé !!!
  Heel veel liefs!
  Delphine - Mama van Arthur
  delphine.adins@bwzc.be

 • #4

  Marina Van Damme (maandag, 25 januari 2021 11:38)

  Bedankt voor je boek. Kan in je boek de naam Marie inwisselen voor Remko, mijn superzoon. Ben 80 jaar en ondertussen al 33 jaar zorgmama. Sinds 6 jaar alleen in de weekends. Hoop het nog een tijdje vol te houden. Alle moeilijke momenten worden vergeten als hij me belt op zijn gsm op vrijdagmiddag :"Ma, te laat ! Nu komen halen !"
  Veel warme groeten !
  vandammemarina2@gmail.com

 • #5

  Daisy Vranckx (vrijdag, 26 februari 2021 14:53)

  Beste Frauke, wat een mooi boek heb je geschreven en hoe krachtig kan je dingen onder woorden brengen. Met een lach en veel tranen las ik je boek. Het maakt een emotionaliteit los van herkenbaarheid. Ik plan om het binnenkort een tweede keer te lezen want het doet me deugd, geeft me warmte en troost. Bedankt!