· 

daar gaat ze

Ze is net terug van kamp en we vullen opnieuw een valies. Dit keer niet om op reis of kamp te gaan, wel om haar laatste week in de Katapult (haar leefgroep MFC) te beleven.

 

Ze startte als prille puber in 2015 en verlaat de leefgroep als een jongvolwassen dame. Acht jaar verbleef ze op het domein van de Lovie. Bepaalde begeleidsters zijn ook al acht jaar haar en onze houvast, spiegel en warme armen die haar elke week omarmen. 

 

Ze verdronk er in Pieter zijn ogen, of was het net omgekeerd… en zijn nog steeds een verliefd koppel. De begeleiders erkenden hun liefde voor mekaar en gunden hem met Valentijn een etentje in het restaurant. 


Het werden jaren van zoeken naar aanpak, naar innerlijke rust en de niet te vermijden dalen maar ook heerlijke hoogtes. Ze mocht er zijn wie ze was, kreeg elke dag een nieuwe kans en werd er heel graag gezien. Ze mocht groeien in zelfstandigheid en er groeide ook een hechte vriendschapsbende uit. De jongeren van de 'Beukendreef (vorige leefgroep) vallen mekaar nog steeds in de armen en treffen mekaar op elke gelegenheid die reden is voor een feestje. 

 

Morgen gaat ze haar laatste Katapult-week tegemoet. Met uiteraard een heus afscheidsfeestje mét taart op het programma. Ze kijkt er al enorm naar uit.

 

We willen alle begeleid(st)ers die de laatste acht jaar een rol speelden in haar ondersteuning vagn harte bedanken. We zullen jullie allemaal missen en kijken toch enigszins met een klein hartje naar het doorgeven van de zorg. Opnieuw nieuwe gezichten, opnieuw haar noden vertaald krijgen, opnieuw begeleiding die haar moeten leren lezen. Heel dankbaar zijn we dat haar individuele begeleidster ook de overstap maakt. Toch één vertrouwd gezicht voor ons.

 

Ook zijn we in de wolken dat ook Felien, haar vriendinnetje van in de kleuterklas, ook mee verhuist naar hun 'huisje' in Diksmuide. 

 

Bij een nieuwe start horen telkens ook nieuwe voornemens en uitdagingen voor ons ook. Vanaf eind september blijft Marie samen met Felien om het weekend in hun huisje in Diksmuide. Meer gedeelde zorg voor ons, meer zelfstandigheid (en ook stress) voor ons miss. Ook wij moeten nog elke dag dapperder worden...

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathalie Soetens (donderdag, 24 augustus 2023 18:39)

    Nu Mathias vanaf 1 september de Lovie/Katapult zal binnenstappen, en wij met een bang hartje (hebben we wel de juiste keuze gemaakt?) deze overstap afwachten, doet het deugd om zo een warme reactie te lezen van hoe jullie voor Marie de Lovie mogen ervaren!
    Ik wens Marie alle succes toe in Diksmuide!