home sweet home

Elk jaar vertrekt ze precies op haar verjaardag op scoutskamp.

Elk jaar een jaartje ouder, elk jaar met een grotere kroon, elk jaar met een hemelsbrede glimlach.

Elk jaar wordt ze gefeliciteerd en hartelijk uitgezwaaid.

 

Ook dit jaar mocht ze alweer een prachtig kamp beleven. Een kamp op maat van haar, een kamp vol vertrouwde leiding die haar uitdagen, haar rust bieden, haar Marie laten zijn en haar dolle dagen laat beleven.

 

Ons meisje dat zo vasthangt aan structuur en voorspelbaarheid kan zich gedurende dit kamp volledig laten leiden door de scoutsavonturen. Ze verwacht hier geen structuur en daarom loopt het telkens super.

 

Dit jaar had ze een moeilijk moment. Het moment dat ze beseft dat ze afscheid zal moeten nemen van haar vertrouwde leiding en een aantal pallieters die stoppen met de scouts overmant haar. Ze heeft even haar emoties niet onder controle en huilt ontroostbaar... 

De leiding durft mij op te bellen en te vragen of ik haar telefonisch kan troosten. Het was een wonderlijke ingeving van hen! Ik kan met haar een kort gesprekje voeren en ik voel ze landen aan de andere kant van de lijn. Haar huilbui is doorprikt, haar zin in de laatste avond is teruggekeerd.

 

Vanavond kwam ze terug thuis. Veel meer dan: 'was super leuk, ik mis de leiding' komt er niet uit. Ze straalt en glimt. Ze had alweer een fantastische tijd!

 

En wij... wij konden ook even op onze plooi komen. Wij genoten van onze me-time waarbij we bij onze planning even enkel aan onszelf konden denken. We geraakten op de weide van Werchter, sliepen uit, konden gaan en staan waar we wilden... Even onze batterijen compleet opladen.

 

We staan versteld dat er elk jaar jonge gasten onze zorgenkinderen de moeite waard vinden om hen een jaar vol amusement te bieden met als afsluit een onvergetelijk kamp. Dank je wel lieve leiding!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Bie (maandag, 09 juli 2018 22:13)

  Chapeau voor de leiding en ‘n hele dikke chapeau ook voor jou, Frauke... Wat ‘n supermama ben jij toch en wat kan je dit alles telkens opnieuw heel mooi verwoorden...! Top-team! Doe zo voort!!!���

 • #2

  riet.viaene1@outlook.com (dinsdag, 10 juli 2018 10:33)

  Dank je wel aan alle jongeren die zich inzetten voor elkaar, voor anderen en met spel en plezier zoeken naar kwaliteit. Dank je wel ook voor jongeren als Marie, voor ouders , broers en zussen die even kunnen uitblazen dank zij jullie.
  Marie belt elke week naar mammie en pappie en gisteren dus ook bij haar thuiskomst. Een hese stem, een vermoeide toon met alleen maar " het was leuk mammie, super leuk."

 • #3

  Mieke (dinsdag, 10 juli 2018 17:17)

  Mooi Frauke !!

 • #4

  Saar (dinsdag, 10 juli 2018 20:28)

  Leve de scouts, de leiding, Marie, jullie... hoera voor even opladen �� Bedankt voor je mooi verhaal Frauke ... het geeft me moed dat ik mijn zorgenmeisje ook ooit kan loslaten en op kamp kan laten meegaan. ❤️�