· 

barricadendrang

Ik heb zo van die momenten waarop het lijkt dat er geen filter opstaat.

 

Op die momenten komt alles binnen, raakt alles me en heb ik dan nog eens de onweerstaanbare drang om erop te reageren, zaken te nuanceren en zaken recht te zetten.

Dan wil ik ons verhaal in de verf zetten, onze kant van de werkelijkheid verduidelijken en zwart-wit uitspraak nuanceren.

 

In tijden waar politici stemmen willen ronselen met zwart-wit uitspraken, sta ik zeker op scherp. Dan wordt alles zo bikkelhard gesteld dat alle nuance verdwijnt. Dan wordt iedereen over dezelfde kam geschoren, hoewel elke situatie zo uniek is. 

 

Ook als er nog maar eens de discussie wordt gevoerd waarbij 'inclusie' lijnrecht tegenover 'buitengewoon' wordt gesteld, voel ik het vanbinnen borrelen en raakt het me alweer meer dan ik zou willen. Dan wil ik nog maar eens uitleggen dat wij met ons zorgenmeisje volledig voor inclusie zijn, maar dat haar buitengewone zorgvraag in haar geval vooral een antwoord vindt in de buitengewone wereld. Zo'n discussies hebben volgens mij geen zin, want zij gaan op zoek naar duidelijke stellingen terwijl elke realiteit en beleving zo verschillend zijn. En voor die verschillen moet iedereen elk respect hebben.

 

Ook op momenten dat ik midden van de professionelen zo moet vechten voor 'ouderparticipatie', vraagt dit zoveel van mij. Ik heb het zo gehad met profs die beslissen in onze plaats welke informatie we doorkrijgen, welke vormingen er ons worden aangeboden en hoe wij moeten beschermd worden. Ik weet dat dit vaak gebeurt vanuit de beste bedoelingen, maar ik weet ook dat ik als ouder wel zelf kan aangeven wat ik wil, wat ik aankan of wat ik nodig heb.

 

Als ik dan nog eens keihard opboks tegen de realiteit van de zorgsector waarbij mensen in de kou blijven staan met hun meer dan dringende zorg,  dan gaat ook hier mijn hard bloeden. Dan wil ik ook hier mijn verantwoordelijkheid nemen, dit aankaarten en schreeuwen dat het zo oneerlijk is!

 

Dit opboksen, aankaarten en vechten voor/tegen vraagt zoveel energie van mij. Ik denk dat ik op die momenten ook erg vermoeiend ben voor mijn omgeving want ik durf wel tot drammen over te gaan.

Ik wil me dan ook excuseren bij iedereen die er meer dan genoeg van heeft. 

 

Ik doe mij best om mijn focus ook op andere thema's te leggen, mij wat in te houden maar... ik laat het zeker niet los. Je hoort nog van mij.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Caroline (zondag, 07 oktober 2018 21:20)

  ����❤

 • #2

  Sofie (zondag, 07 oktober 2018 21:38)

  Jij, drammen.... zeker niet!!! Jij gaat ervoor en komt op voor de zorggezinnen en dat is top!! ❤

 • #3

  Nele Boudry (zondag, 07 oktober 2018 22:02)

  Jij vecht gewoon Frauke voor al die gezinnen met een zorgenkindje! Drammen is hier zeker niet op zijn plaats! Hoedje af voor jouw kennis en expertise!

 • #4

  Gudrun (maandag, 08 oktober 2018 00:03)

  Gelijk dat je blijft drammen, maar zoals ik je ken is het geen drammen maar een "opkomen voor ..."!

 • #5

  Marie (maandag, 08 oktober 2018 11:16)

  Frauke, je bent top! En indien nodig drammen we even met je mee!

 • #6

  riet.viaene1@outlook.com (maandag, 08 oktober 2018 11:31)

  Jawel Frauke, drammen met heel veel samen en met alle doelgroepen die uit de boot vallen..... blijft zo belangrijk. Alle partijen spreken over mobiliteit, gezonde lucht, fietssnelwegen..... prima, een zeer belangrijk thema waar eindelijk iedereen wakker voor wordt. maar geen enkele partij spreekt nog over de wachtlijsten, de huidige financiering enz.... Dus blijven we wakker, samen met jou, jullie, jullie allemaal.
  Liefs je mam

 • #7

  Saar (maandag, 08 oktober 2018 19:10)

  Lieve Frauke,

  Het siert je dat je er net blijft voor vechten... voor staan. Ik bewonder je zo... en ben zo blij dat je een stem wil zijn voor ons zorgouders. We hebben mensen zoals jou nodig! Maar het slorpt idd massa’s energie... net omdat de materie ons zo raakt in het diepste van ons zijn. Blijven geloven in jezelf ... you can! zo blij dat ik je leerde kennen. TOPmadam ben jij xxx

 • #8

  Julie (dinsdag, 09 oktober 2018 19:00)

  De dag dat je jouw stem niet meer laat horen.. dan pas maken we ons zorgen! De rest kunnen we wel aan. Haha X