Ploetermoederen ten top

Ik had ze een dagje thuis gehouden omdat ze dit weekend een slap vodje was. Zware hoest, keelpijn en lamlendig. Het werd een weekendje in moeke kruipen.

Vandaag bracht ik ze terug naar de Lovie. Ze zag het totaal zitten en kroop al glunderend in de auto.

Net voor we vertrekken, klaagde ze al van buikpijn. Buikpijn is voor haar vaak een uiting van stress. Stress die ze bij mij ook voelde waarschijnlijk want ze blijft dit weekendje in de Lovie. 

De rit wordt spannender dan gehoopt. Om de zoveel kilometer klinkt het ;’pijn aan mijn buik’ en kijkt ze me met een bedenkelijke blik toe. De ritten gaan meestal gepaard met wat buikpijn dus ook deze keer haal ik mijn animatie-skills boven. 

Dit keer met wisselend succes want net voor de laatste rotonde sloeg het onheil toe. ‘Voel nie goe’ wordt gevolgd door drie maal haar hart uit haar lijfje spuwen. Mijn auto is in een mum van tijd tot een ‘spuugbak’ omgetoverd.

Ik zet de auto aan de kant  en in de gietende regen red ik mijn meisje uit de ondergekotste passagiersstoel. Haar broek, haar trui, haar schoenen,… alles is bezegend. Ik bevrijd haar van haar bevuilde kleren. Ze staat in haar slipje en t-shirt blootvoets aan de kant van de weg te bibberen.

Het voordeel van haar naar de Lovie voeren, is dat er een overvolle valies in je koffer zit en je snel reservekledij uit je koffer kan opdissen.

Gelukkig zijn we slechts een straat verwijderd van haar leefgroep en zachtjes rijden we verder. Ze kijkt me met grote puppy-ogen aan en ik moet mijn verstand laten spreken om haar niet terug mee te nemen naar huis.

Ik kom aan in de Lovie en ik leid een meisje in slip en op blote voeten naar haar kamertje. Haar begeleidsters komen me tegemoet en ik krijg handdoeken en washandjes om haar en mijn auto te verfrissen. Ze blijft dapper en herleeft even bij het zien van haar liefje. 

Ik leg haar kleren in haar kast en steek ze terug in haar bedje. ‘Dag miesje, ze gaan goed voor je zorgen… tot volgende week vrijdag’. 

Ik voel me enorm schuldig omdat ik een ziek meisje in de handen van de begeleiding schuif.

Ik stap mijn stinkende auto in, spreek mezelf even moed in en zet de terugweg in want de plicht roept.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dit niet op de Brusselse ring ben tegengekomen. Een meisje in t-shirt, slip en op blote voeten aan de kant van de weg en een heen en weer hollende moeder… het moet een vreemd gezicht geweest zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dag van de zorgouder

Twee jaar geleden werd 1 juni uitgeroepen tot dag van de zorgouder. Een dag waarop er extra aandacht komt voor...

Lees meer

wandelmaatje

Deze vrolijke viervoeter woont nu bijna een jaar bij ons. Het is bij momenten een ongeleid projectiel, een brokje energie...

Lees meer

Dansen in de regen

Ik luister de laatste tijd veel naar podcasts. Tijdens het wandelen met de hond laat ik me graag voeden met...

Lees meer

Wereldautismedag

Marie, niet jouw verstandelijke beperking maar wel jouw autisme is voor ons allen de grootste uitdaging. De onrust in je...

Lees meer

Stuiterbal

Telkens Marie naar huis komt, moet ik even wennen aan haar hoog energiepeil.En zij waarschijnlijk ook aan ons. Het gaat...

Lees meer

Onderwegstrook

Daar is hij dan! De onderwegstrook. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd rond sluimert maar waar tot...

Lees meer

Diksmuide

Marie woont nu al 3 maand in het begijnhof in Diksmuide. Velen vragen me hoe ze het stelt. Maar beelden...

Lees meer

Stilvallen

Dit weekend werd er eentje waar ik, noodgedwongen, alle geplande activiteiten los liet (sorry #teamroeselare). Het was ook een weekend...

Lees meer

Grote stap

Op 28 augustus verhuisde Marie van de jongerenwerking naar de volwassenenwerking.  Ze kreeg een budget waarmee ze haar zorg overdag...

Lees meer

Onze club

Het prachtige TV-programma ‘de Club’ heeft helemaal mijn hart veroverd. De kracht van dit programma zat niet enkel in het...

Lees meer

Het hebben van een zorgenkind is koorddansen
tussen lachen en huilen
tussen hoop en wanhoop
tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn 
tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waar maken.

Frauke